Biologische landbouw en energie voorziening

Ten grondslag aan de Thuishaven ligt een biologisch landbouwbedrijf van 54 ha. Een bedrijfsvoering die prima bij mij past. Het bedrijf wordt gerund in maatschap met een collega. Dit jaar groeien gele uien en sjalotten, pastinaak, wortelen, erwten, pootaardappelen, spruiten en een gras/luzerne/klaver mengsel.

Duurzaamheid

Op het bedrijf wordt duurzame energie geproduceerd. Voor derden d.m.v. een windmolen. Deze is in 2009 gebouwd en produceert op jaarbasis voor ongeveer 300 gezinnen electriciteit.

“Het begon als een financiële keuze om een molen te plaatsen, maar ondertussen is het een groot onderdeel geworden van mijn levensstijl: een duurzame levenswijze waarin ik graag zorg draag voor de aarde en mensen om mij heen.” Via Windunie en Greenchoice vindt deze stroom zijn weg naar de consument. Hier kun jij je virtueel verbinden met de stroom van de Thuishaven.

Verder liggen er op het dak van de schuur 63 zonnepanelen voor eigen gebruik. Waaronder voor een hybride auto.

 

De FLIP FLOP pas 

Dit pasje helpt je bewuster te kiezen waar jij je geld aan uit geeft. Stop het vooraan in je portemonnee en plaats de zijde voor die past bij wat je vond van de laatste aankoop die je deed. Was deze Care First, kwam het ten goede aan aarde, (mede)mens en dier of was het een money first aankoop. Het gaat alleen om de bewustwording. Een foute aankoop kun jij niet maken. We komen allemaal vanuit een andere situatie. Het gaat om je bewust te zijn van de keuze. Als leidraad neem ik bijvoorbeeld; koop ik iets wat eigenlijk te goedkoop is, dan betaald een ander (mens, dier of aarde) de rekening.

App

De FLIP FLOP pas is nu ook hier online te vinden. Op de site van de Coöperatie WakkerAan kun je registreren. Je kunt gebruik maken van deze functie als een app, door de link naar de site op je homescreen van je mobiel op te slaan. Zo kun je makkelijk onderweg bewuster boodschappen doen.

Registreer hier en voeg de app toe aan je startscherm. Zo lijkt het net alsof het een app is.