Ja, wat doe je eigenlijk op zo’n boerderij in de winter? Als WWOOF’er in de winter is er nog steeds van alles te doen. En met die mooie sneeuw zoals in begin februari is het natuurlijk helemaal genieten! Op een doordeweekse dag trakteerde Knut ons op een kampvuur met marshmallows. Heerlijk! Verder is het hier prachtig en met mooi licht en Peppe (die mooie hond) wordt het al helemaal een sprookjesachtig plaatje.

De open avond op donderdag, waarbij we altijd met zijn allen eten, was extra feestelijk met de verjaardag van Jeroen! Voor degenen die dit nog niet weten: Elke donderdagavond om 18.00 uur is er samen eten. Leuk als je een keer aansluit!

Eigenlijk zijn die wintermaanden hartstikke belangrijk ter voorbereiding van het groeiseizoen, vooral februari – maart. Dit is hét moment om boompjes of struiken te planten, omdat de sapstroom dan nog niet op gang is. Dit zorgt voor zo min mogelijk schade aan de planten. Naast boompjes en struikjes planten hebben we ook voorbereidingen getroffen in de moestuin, door daar te wieden.  En een eerste plan te maken voor de indeling van de groenten daar. Ook het werk aan de Tiny Houses is doorgegaan, zonnepanelen erop, elektra aangesloten en de buitenkant schuren en beitsen. Verder is de Westerhaven grondig schoongemaakt, zodat er weer heerlijk gekookt en gejammed kan worden.