Nieuwe bewoners

In maart – april hadden we voor een maand lang twee nieuwe bewoners op de Thuishaven, dit zijn Fleur en Iris. Zij brengen beiden veel kleur en samen krijgen we een stuk meer gedaan. Ondertussen is Iris weer teruggekomen, meer daarover in een volgend blog.

 

De hoogte in

Één van de eerste dingen die we samen hebben opgepakt, onder leiding van Adri, is de bouw van een torenvalknestkast. Het begon allemaal toen Jeroen een gereedschapskist vond langs de weg. Jeroen ziet overal wel potentie in, dus hij nam deze mee naar huis. Toen Adri deze kist zag, zei hij, dat het precies de juiste grootte was voor een torenvalknestkast. Dat was de start van dit project. Als paal konden we de mast van het zeilbootje op de heuvel gebruiken. De mast werd ondersteunt door drie andere palen die we nog hadden staan. Het hout is geschuurd en gebeitst, zodat het beschermd is tegen weer en wind en er mooi afgewerkt uit ziet. Een stukje EPDM, dat over was van de Tiny House bouwer Jordy, werd gebruikt om hem waterdicht te bekleden. Een prachtig voorbeeld van het recyclen van materialen voor een mooi en nuttig resultaat. Het plaatsen was ook een teameffort. Met de grondboor schuine gaten boren in de boden, onder de juiste hoek. Met lange schroeven de schuine steunpalen vastzetten aan kleine paaltjes eromheen en dan in de mast. Met de waterpas nog even gecontroleerd of hij recht staat. Nu wachten op de eerste bewoners. Wil je ook een torenvalk nestkast maken? Belangrijk van deze kast is dat hij op minimaal 6 meter hoogte hangt, richting het zuidoosten.

De diepte in

Op een andere mooie dag hebben we ter voorbereiding van een meeting van WakkerAan een brainstormsessie gedaan over de FlipFlop-pas. Met z’n vieren (Jeroen, Iris, Fleur en Maartje) hebben we een “Business Model Canvas” ingevuld. Dit is een manier om het business model van je product in kaart te brengen. Je kijkt bijvoorbeeld naar potentiële partners en klanten, de visie achter het product, de kosten en de baten en dat zet je in één overzicht. De toegevoegde waarde van de flipflop pas is bijvoorbeeld het creëren van bewustwording, een makkelijke manier om jezelf uit te dagen, je stimuleert je zelflerend vermogen door het inzichtelijk maken van je stappen en je kunt kennis en perspectieven delen. De doelgroep kan een individu zijn die bewuster wil worden van zijn/haar uitgaven en andere acties, het kunnen teams, collega’s of een groep jongeren zijn die elkaar willen uitdagen en met elkaar in gesprek willen komen over hun acties. De app is hier en hier te vinden.

Geschreven door: Maartje Zaal