LICHAAMSGERICHT TRAUMA COACH EN BIOGRAFISCH COACH

“Ingrijpende gebeurtenissen kunnen het gevoel geven dat de grond onder je voeten verdwijnt. Het vormt je en het heeft gevolgen voor hoe je in het leven staat. We hebben dan de warme aanwezigheid van een ander nodig om daar weer bovenop te komen.”

Mijn naam is Anna van der Wal-Annema en als Lichaamsgericht Trauma Coach en Biografisch Coach ondersteun ik je in jouw proces om je leven weer op te bouwen en/of richting te geven.

1.

LICHAAMSGERICHT
TRAUMA COACH

De menselijke ervaringen is er niet alleen een van het hoofd en emoties, het is er ook één van het lichaam. Als iets te overweldigend is geweest en onze (interne) reactie hierop niet goed afgemaakt kon worden of onderbroken is, dan raken we (deels) het contact met onze emoties en ons lichaam kwijt. We leren te leven vanuit ons hoofd, omdat we denken dat we daar controle hebben. Deze ervaring wordt dan als een ‘bevroren’ energie opgeslagen in het lichaam. Zo kan je bijvoorbeeld (onbewust) je leven lang in een vechtmodus blijven staan of vermijdingsgedrag vertonen. Met als gevolg onder andere; standaard een hoger stressniveau, je focus ligt op gevaar/onveiligheid of je hebt reacties die niet passend zijn voor de situatie. Met Lichaamsgerichte (Trauma) Coaching brengen we in kleine veilige stapjes je hoofd, emoties en lichaam weer met elkaar in verbinding. Tijdens de begeleiding leg ik uit hoe dit soort processen in het algemeen verlopen. Vervolgens gaan we samen vanuit open nieuwsgierigheid op ontdekking uit hoe dit bij JOU werkt. Want uiteindelijk is geen mens hetzelfde.

Hierbij heb jij altijd de regie in eigen handen

  1. Je maakt laagdrempelig contact te maken met de signalen die het lichaam geeft.
  2. Je leert je blik vaker te richten op wat veilig en vertrouwd voelt.
  3. Ook leer je je stressniveau in goede banen te leiden.
  4. Vanuit die basis onderzoeken we wat er opgeslagen ligt in het lichaam en hoe we die ‘bevroren’ energie kunnen bevrijden.

2.

LICHAAMSGERICHT
TRAUMA COACH

Na het inzoomen op heftige gebeurtenissen, is het belangrijk om weer uit te zoomen en het groter geheel te zien. Want wie ben je nu na alles wat er gebeurd is? Kan je nog terug naar je oude ik? En wie is de nieuwe ik dan? Anders dan de term doet vermoeden, hoef je je levensverhaal niet op te schrijven.

Samen ontdekken we:

  1. Wat het leven jou tot nu toe gebracht heeft.
  2. Welke lessen je hieruit kunt halen.
  3. Waar je afscheid van te nemen heb.
  4. Waar je naar onderweg wilt zijn

JE KUNT KIEZEN VOOR LOSSE SESSIES, MAAR HET IS OOK MOGELIJK (EN MISSCHIEN WEL HEEL ERG FIJN) OM
EEN TRAJECT VAN EEN MIDWEEK TE BOEKEN MET OVERNACHTINGEN OP DE THUISHAVEN

CONTACT

Lichaamsgerichte Trauma Coaching: www.opstaannatrauma.nl / info@opstaannatrauma.nl

Biografische Coaching: www.eoto.nl / info@eoto.nl

Telefoon: 06-16072060