NIEUWSBRIEF

December en januari 2022/2023

Beste vrienden van de Thuishaven,

 

Dit is de nieuwsbrief van december en januari. In deze nieuwsbrief lees je wat ons in de afgelopen tijd heeft beziggehouden en wat er op de planning staat voor de komende tijd.

De vorst zorgt voor een gouden randje op de Thuishaven. We genieten van de mooie luchten, de enorme zon bij zonsondergang en de frisse stem van de stilte die de kou met zich meebrengt. De natuur heeft zich subtiel teruggetrokken. We warmen onze handen aan de theekopjes tijdens de pauze.

Onze nieuwe voedselbosbewoners houden zich koest. We hopen dat ze de vorst overleven en hier straks goed zullen aarden. Het zal niet aan de sfeer gelegen hebben op de plantdag in november. Met ruim twintig man sterk brachten we de bomen liefdevol en met veel plezier de grond in. Jordy en Deborah kwamen ons muzikaal supporten en Ada en Annemiek gaven hulp bij de lunch.
Anje was helemaal in haar element toen omroep Flevoland voor de deur stond om een in interview te houden.

Verderop in het voedselbos zijn we helaas tot de ontdekking gekomen dat woelmuizen de wortels van veel nieuwe aanplant hebben opgegeten. De boompjes konden zo de grond uit getrokken worden. Trekken was niet eens nodig. Ook dát is natuur, soms ook best wel even pijnlijk. Jeroen plaatste grote palen in het voedselbos, zodat buizerds, sperwers en valken daar kunnen landen om zo gemakkelijker muizen op het spoor te komen.
We genieten ervan deze plek te zien groeien door te delen en samen te creëren. Terwijl Wouter eindeloos gemotiveerd doorwerkt aan de boomhut, isoleren Jeroen en Iris de tussenwand van de schuur met oude matrassen. En Tania, met haar aangeboren timmer(man?)soog, is hierbij een geweldige ondersteuning.