WIE ZIJN WIJ

HET BESTUUR VAN STICHTING THUISHAVEN ZEEWOLDE BESTAAT UIT JEROEN VAN STEEN, ANJE POORTMAN EN IRIS BENS.

ONTMOET JEROEN

Mijn naam is Jeroen van Steen (1964). Als verlegen tiener wilde ik iets met dieren en kwam zo op de landbouwschool terecht. Koeien werden mijn passie en ik kreeg de kans om daar als zelfstandig boer mij heerlijk uit te leven. Rond mijn 45ste ging het roer om en ben ik met groepen gaan zeilen, aan boord werden trainingen voor persoonlijke groei gegeven. Nu mag de plek waar ik woon, vorm krijgen. Bewustwording, persoonlijke groei, een voedselbos, biologische landbouw en groene energieproductie zijn kernwoorden. Een plek waar men zichzelf en de ander vindt. Van mensen in mijn directe omgeving krijg ik terug dat ik mensen door mijn enthousiasme in beweging weet te zetten. Voor mijzelf zit het nu juist in de vertraging door bijvoorbeeld hier dagelijks te mediteren. Dingen met aandacht doen en daar dan enorm van genieten.

HEY, IK BEN ANJE

Ik ben Anje Poortman (1969) en heb het geluk gehad op een bijzondere tijd in het leven van Jeroen te zijn binnengewandeld. Toen we elkaar leerden kennen in 2017, speelde Jeroen al in zijn hoofd met de gedachte om een voedselbos te creëren. Ik werd hierover zo enthousiast, dat ik een jaarcursus Voedselbossen bij o.a. Wouter van Eck heb gedaan. Inmiddels mag ik me zelfverklaard, voedselboswachter van de Thuishaven noemen. Het werken in, studeren over, maar ook het gewoon zijn in het voedselbos is een enorme passie van mij geworden. De ontluiking van de bloesem, de hommels en bijen die op snoeptocht gaan, de eerste blaadjes, het fruit dat aan het rijpen is… ik word er telkens weer door geraakt. En ik betrap mij er steeds meer op dat ik tegen de bomen en struiken sta te praten: “Zo, jij staat er lekker fris bij” of “Houd je nog even in, want er komt nog een koude nacht aan”. Niet raar dus dat het inmiddels mijn wens is om van deze voedselboshobby mijn echte werk te maken. Vanwege Corona is mijn kantoorbaan eind 2020 komen te vervallen. Sindsdien ben ik fulltime bezig om van mijn hobby mijn werk te maken. Begin 2022 ben ik zelfs mijn eigen bedrijfje; Toekomstplanter begonnen!

HEY, IK BEN ANJE

Ik ben Anje Poortman (1969) en heb het geluk gehad op een bijzondere tijd in het leven van Jeroen te zijn binnengewandeld. Toen we elkaar leerden kennen in 2017, speelde Jeroen al in zijn hoofd met de gedachte om een voedselbos te creëren. Ik werd hierover zo enthousiast, dat ik een jaarcursus Voedselbossen bij o.a. Wouter van Eck heb gedaan. Inmiddels mag ik me zelfverklaard, voedselboswachter van de Thuishaven noemen. Het werken in, studeren over, maar ook het gewoon zijn in het voedselbos is een enorme passie van mij geworden. De ontluiking van de bloesem, de hommels en bijen die op snoeptocht gaan, de eerste blaadjes, het fruit dat aan het rijpen is… ik word er telkens weer door geraakt. En ik betrap mij er steeds meer op dat ik tegen de bomen en struiken sta te praten: “Zo, jij staat er lekker fris bij” of “Houd je nog even in, want er komt nog een koude nacht aan”. Niet raar dus dat het inmiddels mijn wens is om van deze voedselboshobby mijn echte werk te maken. Vanwege Corona is mijn kantoorbaan eind 2020 komen te vervallen. Sindsdien ben ik fulltime bezig om van mijn hobby mijn werk te maken. Begin 2022 ben ik zelfs mijn eigen bedrijfje; Toekomstplanter begonnen!

Hoi! Mijn naam is Iris

  Toen ik steeds meer geconfronteerd werd met de wereldse problemen van vandaag de dag, ben ik op zoek gegaan naar wie ik in de wereld wil zijn. De zorg voor- en verbinding met mensen, persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en de natuur blijken daarbij als een rode draad door mijn leven te lopen. Ik besloot uit mijn veilige vertrouwde leven te stappen en een avontuur aan te gaan. Al reizend door het leven en zoekend naar hoe ik het bovenstaande aan elkaar kon gaan verbinden, kwam ik in maart 2021 op de Thuishaven terecht, waar ik mijn plannen en aspiraties tot leven mag brengen! Op de Thuishaven vind ik de ruimte om dienend te zijn aan de Aarde en de mens, als ‘Community Keeper’. Ik draag zorg voor de plek en de energie op deze plek. Verder onderhoud ik de moestuin en organiseer ik o.a. coachingsmomenten en rituelen waarin mensen zich met de natuur mogen verbinden.